КЛУБ НА СЪДИИТЕ ПО ВПИСВАНИЯТА

Този форум е част от нашия стремеж за професионализъм в работата и максимална прозрачност
Дата и час: 17 Юни 2021, 20:04

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
 

Усмивки
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Големина на шрифта:
Цвят на шрифта
Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Включен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Включени
Изключи BBCode
Изключи усмивките
Недей автоматично да правиш URL адреси
Потвърждение на мнението
За да се предпази писането на ботове, администратора изисква да въведете код за сигурност. Ако имате проблеми с код-а свържете се с администратора.
Код за потвърждение:
Въведете кода от изображението.
   

Преглед на тема - Вписване на преобразуване на дружество
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Вписване на преобразуване на дружество  Отговори с цитат
Ако преобразуването е различно от преобразуване чрез промяна на правната форма...мотивите на ТР7/2012 са си ОК.
Мнение Публикувано на: 15 Авг 2016, 09:31
  Заглавие:  Re: Вписване на преобразуване на дружество  Отговори с цитат
до Мая

10 лв е таксата в този случай.
Ако са ви взели повече, това не е с юридически довод, а психологическа нагласа да се дере клиента с повече такси, от което някои длъжностни лица се чувстват по-значими в собствените очи.
Мнение Публикувано на: 11 Авг 2016, 09:17
  Заглавие:  Re: Вписване на преобразуване на дружество  Отговори с цитат
Вписване на удостоверение по чл.263 и ал.6 от Търговския закон и тарифиране на АВ София

При представяне за вписване на удостоверения за преобразуване на търговски дружества - чл.263 и,ал.6 от ТЗ Агенцията по вписванията София изисква плащане на държавна такса в размер на материалния интерес: 0,1 % от по-високата измежду данъчната стойност на имотите и балансовата стойност, като прилага разпоредбата на чл. 2.ал.1 от Тарифата за държавните такси събирани от АВ, вместо ал.2 на същия член. Удостоверението за вписване не е акт за прехвърляне на собственост, то удостоверява правоприемство и установява преминаването на права от едно дружество в друго, настъпили по силата на осъществен смесен фактически състав, в зависимост от използваната форма на преобразуване.
Преди повече от 6 м. направих вписване на подобно удостоверение в АВ - гр. Варна и същото беше тарифирано при условията на чл.2.ал.2. от Тарифата за ДТАВ.

Тълкувателно решение №:7/2012 год. на ВКС, на което АВ София обосновава своите действие е постановено през 2013 год. и би било приложимо, ако през 02/2014 год. законодателя не беше допуснал приемането на ал.2 на чл.2 от Тарифата.

Моля, споделете позиция.
Мнение Публикувано на: 10 Авг 2016, 20:19
  Заглавие:  Re: Вписване на преобразуване на дружество  Отговори с цитат
Не разбрах ..това за грешката. :cry: Не би трябвало да имате проблем с вписването на преобразуването Б-В, ако можете да представите всички необходими документи.
Мнение Публикувано на: 03 Юни 2016, 08:05
  Заглавие:  Вписване на преобразуване на дружество  Отговори с цитат
Здравейте,

Извършено е вливане по реда на чл.262 от ТЗ на дружество А в дружество Б, а след това дружество Б се влива в дружество В.

Междувременно обаче не са искани вписвания на първото вливане съгласно 263и, ал.6 от ТЗ.(т.е. в службата по вписванията като собственик на недвижими имоти е отбелязано все още дружество А).

Към момента дружество В подава искане за отбелязване на удостоверение от ТР за вливане на Б във В, като представя и удостоверение от ТР за вливането на А във Б.

Тълкувателното решение №7/ 2013 на ВКС посочва, че в този случай производството е по реда на чл. 4 б."И" ПВ, т.е. разбирането е, че се поправя очевидна грешка. По тази логика не би следвало да е проблем да се поправи "грешката" и при представени доказателства за вливането на А във Б и на Б във В, то да бъде вписано удостоверението от ТР за вливането на Б във В.

Т.е. въпросът е може ли да се извърши исканото вписване и ако не, то може ли Дружество В да заяви за вписване вливането на А в Б и след това вливането на Б във В?
Мнение Публикувано на: 02 Юни 2016, 16:39

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов