КЛУБ НА СЪДИИТЕ ПО ВПИСВАНИЯТА

Този форум е част от нашия стремеж за професионализъм в работата и максимална прозрачност
Дата и час: 16 Юни 2025, 16:17

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Проблем при вписване на съдебно решение
Ново мнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 11:27 
Адвокат
Адвокат

Уважаеми колеги,

Образувано е гр. д. по ИМ по чл.108 от ЗС. Съдът е дал указание на ищеца да впише ИМ. В 1 с.з. ищецът представя доказателство- квитанция за внесена д.т. за вписване на ИМ и съдът дава ход. Установява се, че ответникът е собственик на процесния имот и искът е отхвърлен. Сега обаче АВ ми отказват вписване, тъй като ИМ въобще не е била вписана от ищеца.

Как да впиша това решение? Идеи?

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Проблем при вписване на съдебно решение
Ново мнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 11:52 
Модератор
Модератор
Аватар

Никаво значение няма кой ще поиска отбелязването на решението по вписаната искова молба в случая.
Вписване може да поиска всеки.
Само в чл. 115, ал. 2 ЗС законът предвижда ищецът, чийто иск е уважен в шестмесечен срок от влизане на решението в сила да направи отбелязване, в противен случай с изтичането на този срок вписването на исковвата молба губи действието си

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Ново мнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 12:30 
Site Admin
Site Admin

bebitor написа:
Уважаеми колеги,

Образувано е гр. д. по ИМ по чл.108 от ЗС. Съдът е дал указание на ищеца да впише ИМ. В 1 с.з. ищецът представя доказателство- квитанция за внесена д.т. за вписване на ИМ и съдът дава ход. Установява се, че ответникът е собственик на процесния имот и искът е отхвърлен. Сега обаче АВ ми отказват вписване, тъй като ИМ въобще не е била вписана от ищеца.

Как да впиша това решение? Идеи?

Не виждам причина да Ви отказват вписване. Според мен поискайте си и ако откажат жалете..... Успех..

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Ново мнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 21:10 
Аватар

bebitor написа:
Уважаеми колеги, Образувано е гр. д. по ИМ по чл.108 от ЗС. Съдът е дал указание на ищеца да впише ИМ. В 1 с.з. ищецът представя доказателство- квитанция за внесена д.т. за вписване на ИМ и съдът дава ход. Установява се, че ответникът е собственик на процесния имот и искът е отхвърлен. Сега обаче АВ ми отказват вписване, тъй като ИМ въобще не е била вписана от ищеца. Как да впиша това решение? Идеи? П.П. Само да уточня, понеже се включиха колеги по скайп, въпросът ми не е как се обжалва отказ на съдия по вписванията, а как да се впише СР без предходно вписана ИМ.

Уважаеми колеги, казусът има доста различни измерения от представеното пред вас - вижте линка 8-)

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа