КЛУБ НА СЪДИИТЕ ПО ВПИСВАНИЯТА

Този форум е част от нашия стремеж за професионализъм в работата и максимална прозрачност
Дата и час: 30 Юли 2021, 18:06

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
 

Усмивки
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Големина на шрифта:
Цвят на шрифта
Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Включен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Включени
Изключи BBCode
Изключи усмивките
Недей автоматично да правиш URL адреси
Потвърждение на мнението
За да се предпази писането на ботове, администратора изисква да въведете код за сигурност. Ако имате проблеми с код-а свържете се с администратора.
Код за потвърждение:
Въведете кода от изображението.
   

Преглед на тема - скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
Здравейте! Благодаря на всички ви още веднъж и искам да допълня информация по този казус превърнал се в огромен проблем.Заведохме граждански иск, но си загубихме делото на ниво РС. Съдията по делото реши да събере квадратурите на навеса и банята, за да обособи навес от 40кв.м. и жилищна стая със кухненски бокс, за да обособи лятната кухня дето я няма като според нея цитирам дословно:"Действително същото според СТЕ е 13,2 кв.м., а не 26кв. каквато квадратура е дарена с горния нотариален акт. Но ако към нея се прибави и квадратурата на новопостроената стая (обект №3), която е 20,2 кв.м. общата площ става 33,4 кв.м., която е значително по-малка от дарената лятна кухня от 26 кв.м/.
Забележете какво прави с квадратурите тук обаче пак дословен цитат: "На първо място общата квадратура на жилищната сграда и пристройката е 128,5 кв.м, а не 117 кв.м. А на следващо никъде в нотариалния им акта за придобиване на собствеността, на който се основат не са посочени квадратури нито на жилищната сграда нито на навеса. И не на последно място от ищците не са ангажирани доказателства за това, какви са били документите представени при изповядване на същата сделка и в частност скицата послужила за основа за прехвърляне и придобиване от тях на собствеността. Дори и да се приеме, че такава е била издадена въз основа на действащия към 1993г. план одобрен през 1989г., то видно от него Жилищната сграда от 69,5 кв.м и пристройката към нея (съвпадаща с помещение №2) от 17 кв.м. са с обща площ от 86,5 квм., а не 117 кв.м както твърдят".
По плана на Общината е 117кв. МЖ.

ПИША ВИ ВСИЧКО ТОВА, за да се види и помисли, че гражданското дело може да не реши проблема с нотариални актове съставени 1. неправомерно и 2. с невярни скици, а при вписването им да стане възможно откриването на тези УМИШЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ на съответните служби. От 2013г. съм по садилища и полиции и само Прокуратурата ми даде малко надежда/да не ме чуе дявола/, но дали..... И не мога да кажа, че става въпрос за добър или не адвокат, защото и неговата роля се обезмисля.....
Мнение Публикувано на: 22 Апр 2015, 10:17
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
Много Ви благодаря за отзивчивостта!!! Сигурна съм, че плана е в сила от 1989г. Имам и копие от картата. На първото дарение/2007г./ е сложена разделитена черта при МЖ на различно място от картата/искам да отбележа, че няма обособен самостоятелен обект с архитектурен проект/ . При второто дарение скицата изобщо няма разделителна черта на скицата, но е оцветена без да е имало делба/делбата е невъзможна/. Миналата година разбрахме за тези неща и сега е едно ходене по мъките, защото всички си прехвърлят топката. Вече не знам към кого да се обърна...
Мнение Публикувано на: 15 Авг 2014, 09:21
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
гост написа:
Благодарая ВИ за отговора! Картата е на хартиен носител все още в Общината...
? Сигурна ли сте че същата е влязла в сила?. Важно е от гледна точка на казаното от Каранедев.
Мнение Публикувано на: 14 Авг 2014, 09:58
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
тука нещата опират до друга компетентност - по добре отворете тема в Лекс.бг в раздел "Строителство и регулация" - там има архитекти и геодезисти - въпроса е от тяхната компетентност
Мнение Публикувано на: 13 Авг 2014, 13:15
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
Благодарая ВИ за отговора! Картата е на хартиен носител все още в Общината, плана е от 1989г. . Скиците при Двата Нотариални акта са различни от нея и отгоре на всичко се припокриват с друга собственост. До момента съм попаднала на 5 различни скици/т.е. дават различна представа за имота/ на имота без в него да е имало някакви архитектурни промени. И понеже всички си прехвърлят топката исках да попитам и Вас, за това кой носи отговорност.
Мнение Публикувано на: 13 Авг 2014, 11:52
  Заглавие:  Re: скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
Ако нотариалните актове са "направени" след като има влязла в сила кадастрална карта съдията по вписванията ще трябва да откаже вписването.
Ако са вписани преди да има влязла в сила кадастрална карта те запазват своето действие.
Мнение Публикувано на: 13 Авг 2014, 08:20
  Заглавие:  скици за прехвърлителни сделки различни от кадастралната  Отговори с цитат
Здравейте! Искам да попитам нищожни ли са нотариални актове направени по скици различни от кадастралната карта? Скиците са изработени от служители ТСУ. Носи ли някой отговорност за това? Благодаря за вниманието!
Мнение Публикувано на: 11 Авг 2014, 10:07

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов